PIRILLA nedir?

 
Pırılla nedir 1 _.jpg
 

Pırılla, bir Diyetisyen & Psikolog olarak benim , daha iyi hissettiğin bir mental ve fiziksel hale ulaşmak için izlediğimiz yolun son halidir.

Sana içinde bulunduğun koşullarda, en yalın haliyle beslenmeyi ve hayat kaliteni arttırmayı anlatmak, seni güçlendirmek, ve yaşamına katkıda bulunabilmek benim misyonum.

Memnun ve huzurlu kafalar, süreklilik arz eden sağlıklı bir yaşam tarzı, sağlıklı bir beden, ve içinde bulunduğun koşulları aynı cümle içinde kullanabiliyor, ya da böyle olabileceğine inanıyorsan aramıza hoş geldin!

Sevgiler,

Pırıl.

Pırılla’ nın Danışmanlık Yaklaşımı Nedir?

Uzmanlık alanlarım olan, Beslenme ve Psikoloji Bilimleri ışığında sağlıklı bir bedene ve mental hale ulaşman insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Aslında hayatta hepimiz, bunlardan en az birini hedefliyor hatta belki bunları aynı anda gerçekleştirmek istiyoruz. Ama birinin bile gerçekleşmesi için büyük fedakarlıklar yapıyor ve çoğu zaman kendimizi çok mutsuz hissediyor ve hatta sağlığımızdan oluyoruz.

Peki beraber, bu olumsuzlukları bir yana itip nasıl başarılı olabiliyoruz?

Pırılla Danışmanlık Yaklaşımı’nın ana hedefi kalıcı bir davranış değişikliği sağlamak olduğundan tüm bunlara aynı anda, hayatından ödün vermeden, kavuşabiliyorsun.

İçinde bulunduğun, değiştiremediğin iş temposu, çalışma saati ve sorumlulukların gibi durumlara entegre olabilecek kalıcı bir düzen kurmak, seni iyi hissettiren duygu, düşünce ve davranışlara odaklanmaksa diğer hedeflerimiz oluyor.

Alışkanlıklarını olumlu ve yapıcı şekilde değiştirmene yardımcı olmak, egzersizi ve aktif yaşamı hayatına katabileceğin çözüm önerileri sunmak ve hepsinin sonunda iyi hissetmeni desteklemek de benim işimi çok severek yapmamın sebeplerinden bir kaçı.

 

Pırılla’nın Beslenme’de inandığı doğrular nelerdir?

Olabildiğince doğal ürünlerle beslen! : Evet günümüz şartlarında bu böyle olsa da elimizden geldiği kadar doğal ürünlerle beslenmeye çalışmamız daha sağlıklı olacaktır.Balkonumuzda bir inek besleyip, her gün ondan süt içmek güzel olabilirdi ama mümkün değil. İsteklerimiz ve realite arasında bir denge kurmak mümkün ama. Mesela en azından daha taze sebze ve meyve için lokal pazarlara gidebilirsin, zamanın varsa bazı ürünleri hazır almaktansa biraz zaman harcayarak kendin evde yapmayı deneyebilirsin.

İhtiyaçların doğrultusunda beslen! : Ayşe öyle yaptı diye değil.Senin şartların ve ihtiyaçların neyse, bunu gerçekleştirmen önemli olan. Doğal kaynaklarla günlük protein ihtiyacına sorunsuz ulaşabiliyorsan, ekstra bir destek almak senin ihtiyacın değil. Başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin!

Asla, ‘’asla’’ deme! : Kendini kısıtlamak yapabileceğin en fena şey olabilir. Eğer ihtiyaçlarını bilir, ve kendini sevip,dinlemeyi öğrebilirsen ne demek istediğimi daha net anlayabilirsin. Yasaklı bir besin ya da asla dediğimiz bir davranış bizim literatürümüzde yer almamakta. Bunlarla zaman harcamaktansa yerine daha iyi nasıl olabilir? konularında zaman harcamak ve kafa yormak bizim için daha sağlıklı.

Bazıları bilimsel sever. : Ben de! Beslenme bir bilim. Maalesef her bilimde olduğu gibi zorlukları var. Bir konuda 1 makale yazıldı diye konu bilimsel olmuyor. Bunun doğruluğunu anlamak için bakılması gereken bir çok noktası var. Pırılla, bilim ile uygulanılabilir ve sürdürülebilir beslenme davranışlarının arasında bir köprü kurmanın peşinde. Bir elimiz bilimde, bir elimiz her zaman ‘’aslında olan’’ da.

Ödül-Ceza Sorunsalı : Bir besinle, bir bireyi ödüllendirmek, ya da cezalandırmak hayata geçmese bile bunu böyle düşünmek, sana zarar veriyor. Netice hiç birimiz evcil hayvan değiliz ve kurabiye ile belirli bir işi yapmıyoruz. Beslenme düzeninizde belki sebze de var, çikolata da. Birini daha az, birini daha çok tüketiyoruz çünkü bu bize daha iyi geliyor.Bu konu hakkında sağlıklı düşünmek ve besinlerle ilişkinizi iyi tutmak adına bu çok önemli bir konu.

Dengeli olmak : Mükemmel bir dünyada yaşamadığımızdan, her zaman her şey tıkırında, planladığımız gibi gitmeyebilir. Her günü kendi içinde değerlendirmektense bütüne odaklanmak senin için daha iyi ve sağlıklı olacağına inanıyor Pırılla. Bununla inanmakla kalmayıp, aynı zamanda her zaman deneyimliyor. Hayat senin, kurallar senin.

 

Pırılla’nın gönülden inandığı mutlu yaşam nedir?

++Bütünsel sağlık Pırılla’nın en büyük hedefidir.++

+Hayattaki en büyük öncelik kişinin hayatından memnun olmasıdır. : Bunun için sağlıklı olmak, ve daha bir çok sıralayabileceğimiz şeyler. Eğer memnun değilsen, bedeninin sağlıklı olması yeterli değil. Üstelik ihtiyaçların ve düşüncelerin her an değişebilir.

+Hareket candır! : Nasıl ve ne yaptığın değil, önemli olan bir şeyler yapmandır.Hem fit ve sağlıklı bir beden, hem de mental huzurun için mutlaka hareket et,bir spor dalına takıl,sevdiğin şeyi ya da şeyleri bulmak için kendine imkan ver.

+Kendini sev ve sevdiğin şey için her gün çaba sarfet! : Kendini olduğun gibi kabul et ve sev. En azından bunun için çaba sarfet. Sevdiğin biri için neler yaparsın bir düşün. Bunlara sahip olmak için senin neyin eksik ki?

+Doğru Beslenme : Herkesin doğrusu kendine.Beslenme biliminde kesinlikle böyledir şeklinde yasalar, yok denilecek kadar az.Senin hayat tarzına uyum ve esneklik sağlayacak doğruları var. İhtiyacın işte tam da bunları öğrenmek! İyi beslen ki sen de tüm hücrelerin de iyi hissetsin,üstüne düşeni yapsın.

+Zamanın kıymetini bil! : Geri getiremediğimiz belki de tek şey zaman. Senin kıymetli zamanın.Bunu en iyi şekilde kullanmak, hayat kaliteni ne kadar etkileyebilir yol yakınken denemelisin! Kendine zaman ayırmak, kendini sevmekle eş değer olsa gerek. Tavuk mu yumurta mı bilemem ama vakit kesinlikle nakit.

+Bazen dur ve nefes al! : Çünkü bazen tek ihtiyacın olan şey budur. Hayat senin, molalarına sen karar ver.Sahalara döndüğünde veriminin ve mutluluğunun arttığını göreceğine inanıyoruz.

+Tatlı mı rüyalar? : İyi bir uyku için ne verirsin? Bir çok şeyini bence doğru bir cevap olabilir. Hem mental hem beden sağlığın için mutlaka iyi bir uyku çekmeye çalış. Şu kadar saat kavramı herkes için doğru değil. Nasıl iyi hissediyorsan öyle yap, ama dinlenmeyi ihmal etme.

+Hayaller mi planlar mı? : Hayal kurmak harika,kesin bilgi. Sen bir de hayallerin için plan yapmayı dene! Yeme de yanında yat dedikleri işte o oluyor. Hayaller, planlanmadıkça daimi olarak hayal kalmaya devam ediyor. Ben onları öyle seviyorum dersen o senin bileceğin iş ama hayalinin gerçeklere ulaştığını görmeni çok isteriz.

+Sev! Mutlaka sev. : Önce kendini sonra en azından bir ya da bir kaç şeyi. Sevmek için insan çaba sarfeder mi? Bazen. Bildiğimiz ve inandığımız tek şey sevmiyorsan,hayat senin için çok zor olabilir

Senin hayatına bunları, senin şartlarında entegre etmek Pırılla Hayat Kalitesi Yönetimi’nin büyük hedeflerinden bir kaçıdır.

Bütün bu yukarıda saydıklarım için biraz motivasyon ve ilhama ihtiyacın varsa, Pırılla-Blog’un içeriklerine göz atabilir, Youtube video serilerinden arzu ettiğin içeriğe ulaşabilir ya da tüm sosyal medya platformalarında @simdipirilla ile beni takip edebilirsin!

Eğer bunlardan biraz daha fazla desteğe ve profesyonel 1-1 danışmanlığa ihtiyacın varsa, sana daha yakından yardımcı olabilmem için linke tıklayarak Danışmanlık Hizmetlerim hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsin.